Låni » Företagslån » Kompar Företagslån

Kompar Företagslån

Kompar Företagslån
★★★★★

Lånebelopp

20 000 kr - 10 MSEK

Effektiv ränta

Individuell

Låneperiod

1 månad - 60 månader

Bet.anmärkning OK

Endast 1 UC

20 anslutna banker

Låna upp till 10 MSEK

Om Kompar Företagslån

Jämför företagslån från över 20 olika långivare för små och medelstora företag och få låna till lägst ränta.

Läs omdöme & recension av Kompar Företagslån

Fördelar

 • Går att låna med betalningsanmärkning
 • Kostnadsfri tjänst utan förpliktelser
 • Nå ut till 20+ företagsbanker

Nackdelar

 • Kan dröja upp till 24h innan alla svar kommit

  Snabbfakta

 • Upplysning: UC
 • Ålder: 18
 • Låneförmedlare: Ja
 • Antal banker: 20
 • Utbetalning: 1 - 3 dagar

Information om Kompar Företagslån

Med Kompar kan företagare ansöka om företagslån och jämföra räntor så att man kan välja det lånet med lägst ränta. Kompar är en låneförmedlare för bolag och accepterar både låneansökningar till aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag. Det går att ansöka om företagslån från 20 000 kr upp till maximalt 10 MSEK med en löptid på från 1 månad – 60 månader (5 år).

Det finns även möjlighet att hitta företagskredit genom Kompar, där man endast betalar ränta vid utnyttjad kredit. En företagskredit kan vara bra att ha för ett företag som inte behöver låna ett visst belopp pengar just nu utan snarare vill ha möjligheten att snabbt få tillgång till pengar vid behov för t.ex. framtida investeringsbehov.

Endast 1 UC kreditupplysning med Kompar

När du ansöker om Kompar företagslån så tas det bara en UC på företaget, denna delar sen alla långivare. Vid vissa fall tas det även en kreditupplysning hos Creditsafe som komplement om långivaren har det som policy, denna registreras inte hos UC (Upplysningscentralen).

Lån även för företagare med betalningsanmärkning

Det är möjligt att ansöka om företagslån även med betalningsanmärkning hos Kompar, både om det är du personligen som har anmärkning eller om det är företaget som har en betalningsanmärkning. Detta är möjligt eftersom Kompar samarbetar med många långivare varav ett antal godkänner lån med anmärkning.

Det viktigaste är helhetsbilden i samband med lånet – om ditt företag har god omsättning och framtidsutsikter – spelar en historisk betalningsanmärkning ingen större roll. Däremot går det inte att låna med en aktiv skuld hos Kronofogden.

Vilken säkerhet krävs för företagslånet?

Då Kompar samarbetar med många olika långivare så har de olika bankerna olika krav på säkerhet för lånet, men gemensamt är att någon säkerhet alltid behövs. Det vanligaste är personlig borgen eller företagets egendom står som säkerhet för lånet, som t.ex. fastighet eller tomt.

Om Kompar AB

Kompar AB har enligt egen uppgift som mål att hjälpa små och medelstora företag i Sverige med finansiering. Företaget grundades av en grupp entreprenörer med bakgrund inom företagande och finansiering. Egna erfarenheter kring svårigheter med att hitta lämpliga företagslån ledde till skapandet av Kompar. Sedan starten har Kompar hjälpt över tusen svenska företag med att hitta finansieringslösningar. Kompar samarbetar med flera långivare och banker, i skrivande stund över 20 st, som samtliga är registrerade hos Finansinspektionen.

 

Fördelar

 • Går att låna med betalningsanmärkning
 • Kostnadsfri tjänst utan förpliktelser
 • Nå ut till 20+ företagsbanker

Nackdelar

 • Kan dröja upp till 24h innan alla svar kommit

Så ansöker du om lån hos Kompar Företagslån

För att ansöka om företagslån hos Kompar gör du så här:

 1. Ange ditt önskade lånebelopp (20 000 – 10 000 000 kr)
 2. Ange önskad löptid för lånet (1 månad – 60 månader)
 3. Fyll i e-post, telefon, företagsnamn eller organisationsnummer samt anledningen till att bolaget behöver finansiering.
 4. Ange bolagets ungefärliga månatliga omsättning senaste året
 5. Identifiera dig med BankID för att skicka in din låneansökan

Det som händer nu är att Kompar tar en kreditupplysning på UC, på dig och bolaget, och skickar vidare din ansökan samt kreditupplysning till alla de företagsbanker som de har samarbete med. Du kommer under det närmsta dygnet att få olika låneförslag från de anslutna bankerna och kan se vilka som erbjuder lägst ränta och totalkostnad för lånet.

Du förbinder dig inte till något genom att skicka in din låneansökan. Stöter du på problem i samband med din ansökning kan du alltid starta upp chatten och få hjälp från kundtjänst som är tillgänglig varje vardag 09 – 17.

Kompar Företagslån - Omdöme

Kompar är en mycket bra tjänst för att hitta företagslån och företagsfinansiering i Sverige. Tjänsten är gratis och utan förpliktelser och samarbetar med väldigt många av de stora aktörerna kring företagslån i Sverige. De accepterar dessutom alla bolagsformer, inklusive enskilda firmor, och kan erbjuda lån från så lite som 20 000 kr upp till hela 10 miljoner SEK.

De enda nackdelen är att det kan ta något längre tid att få lånet utbetalt jämfört med att vända sig direkt till en företagsbank eftersom de är en ”mellanhand”. Å andra sidan kommer du med stor sannolikt få lägre ränta jämfört med att vända dig direkt till banken eftersom Kompar hjälper till att pressa räntor och avgifter genom att ställa bankerna mot varandra.

Banker och långivare anslutna till Kompar Företagslån

Marginalen Bank, Qred Företagslån, Aros Kapital, CapitalBox, Froda, Toborrow, Fedelta, Mynt, Approva, Balanzia, OPR-Företagslån, Kronan Finans, IMH Credit Solutions, Capcito, Likvid företagslån

Fakta om Kompar Företagslån

Lånesumma:20 000 kr - 10 MSEK
Effektiv ränta:Individuell
Löptid:1 månad - 60 månader
Bolagsform:Aktiebolag, Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag
Kreditupplysning privatperson:UC
Kreditupplysning bolag:UC
Personlig borgen:Ja
Säkerhet i företaget:Personlig borgen, fastighetsinteckning eller annan säkerhet
Utan UC:Nej
Betalningsanmärkning OK:Ja
Skuld hos Kronofogden:Nej
Låneförmedlare:Ja
Antal banker:20 st
Utbetalningstid:1 - 3 dagar
Aviavgift:
BankID:Ja
Lägga till medsökande:Nej
Vårt betyg:★★★★★

Företagsinformation

Namn:138an Group AB
Webbplats:https://www.kompar.se/
Org-nr:559157-4784
Adress:Grev Turegatan 13 B 1TR, 114 46 Stockholm
Telefon:010 750 28 99
E-post:info@kompar.se

Öppettider kundtjänst

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt