Snabblån

Här hittar du alla våra utvalda snabblån. Ett snabblån är ett mindre lån med högre kreditrisk för långivaren, lånet kallas därför även högkostnadskredit. Som namnet antyder ska lånet också gå snabbt. Det ska gå snabbt att ansöka om lånet och utbetalningen ska också gå snabbt. Eftersom det är ett högrisklån för långivaren är räntan också högre.

Snabblån bör undvikas i den mån det är möjligt, eftersom den effektiva räntan är så pass hög. Den effektiva räntan (det som du i slutändan måste betala) kan ofta blir väldigt hög. Även om snabblån generellt bör undvikas måste man ju å andra sidan ibland låna pengar snabbt för att lösa ett tillfälligt problem som uppstått. Det är här snabblån kommer in i bilden.

HögkostnadskreditEtt snabblån/smslån är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lumify blancolån snabblån direktutbetalning seb creditsafe lånutanuc
  • Låna pengar under kvällar & helger
  • Låna utan UC
  • Pengarna på kontot inom 30 min
Lånesumma:2 000 - 20 000 kr
Löptid:1 mån - 1 år
Ränta:39,5 %
Effektiv ränta:12,87 % - 75,18 %
Kreditprövning:Creditsafe
Betalningsanmärkning:Nej
Direkt utbetalning:Ja (SEB)
Åldersgräns:18 år
Säkerhet:Nej
Uppläggning:0 kr
Avi:60 kr
Typ av lån:Högkostnadskredit
Ansök & läs mer här
Första lånet maximalt 6 000 kr. Efter återbetalt lån har du möjligheten att låna upp till 20 000 kr.
Kundtjänst har öppet måndag - fredag 9:00 - 17:00

Snabblån med direktutbetalning

Ett ”ännu snabbare snabblån” är snabblån med direktutbetalning. Vid snabblån med direktutbetalning kan du få pengarna direkt in på ditt bankkonto, förutsatt att långivaren betalar ut till just din bank. Vid lån med direktutbetalning behöver du alltså inte låna på kontorstid, det går att få utbetalning även på helger och kvällar.

Snabblån utan UC

När du ansöker om ett snabblån hos en långivare kan det göras både med och utan UC. Vad detta innebär är att långivaren antingen gör en kreditprövning hos UC eller så gör de inte det. Då gör de istället sin kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.