Låni » Företagslån » Capitalbox Företagslån

Capitalbox

Capitalbox
★★★★☆

Lånebelopp

20 000 kr - 3.5 MSEK

Effektiv ränta

Individuell

Låneperiod

1 mån - 4 år

Bet.anmärkning OK

Endast 1 UC

Låna upp till 3.5 MSEK

Kreditupplysning: UC

Fördelar

 • Möjligt med betalningsfri månad
 • Låna upp till 3,5 MSEK
 • Endast personlig borgen som säkerhet
 • Betalningsanmärkning är OK

Nackdelar

 • UC på både företag och privatperson

  Snabbfakta

 • Upplysning: UC
 • Ålder: 18
 • Låneförmedlare: Nej
 • Utbetalning: Inom 2 dagar

Information om Capitalbox

CapitalBox erbjuder företagslån och företagskrediter till små och medelstora företag. Det går att ansök om lån till både aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Bolaget kan ansöka om lån på från 20 000 kr upp till maximalt 3,5 miljoner kr med en återbetalningstid på upp till 48 månader (4 år). Ansökningsprocessen är enkel och går i normalfallet på bara några minuter.

För att kunna få lån hos CapitalBox så behöver företaget ha varit verksamt i minst 6 månader, ha en omsättning på minst 420 000 kr per år, alla ägare ska vara bosatta i Sverige, företaget ska ha ett svenskt bankkonto och en giltig postadress. Vid ansökan tas en UC på både företaget och personen som ansöker.

CapitalBox hette tidigare Ferratum Business och var då en del av Ferratum, ett låneföretag som erbjuder snabblån utan UC. Med det nya namnet vill man visa att man är mer fristående bolag som fokuserar på företagsfinansering.  Har du sedan tidigare lån hos Ferratum Business så kommer ingenting förändras för dig – du kommer ha samma lånevillkor och kontaktperson fortsättningsvis.

Möjligt med betalningsfri månad

Med Capitalbox har du möjligheten att utnyttja en betalningsfri månad. Du slipper då betala något för lånet så att det skjuts upp. I praktiken förlängs löptiden med en månad. Räntan fortsätter att ticka på under perioden och behöver betalas nästkommande månad istället.

Det ställs några krav för att kunna få betalningsfri månad. Det behöver ha gått ett halvår innan du kan ansöka, du måste ha skött dina inbetalningar och amorteringar och du får inte ha två betalningsfria månader efter varandra.

För att aktivera din betalningsfria månad så loggar du in på mina sidor hos Capitalbox och ansöker.

Företagslån och företagskredit

CapitalBox erbjuder också en företagskredit som fungerar på ett liknande sätt som ett kreditkort. Du kan få upp till 1 miljon i kredit och betalar endast ränta för den del av krediten du utnyttjar, inte för hela det beviljade beloppet. Du kan ta ut pengar till företaget vid behov och sen betala tillbaka i din egen takt.

 

Fördelar

 • Möjligt med betalningsfri månad
 • Låna upp till 3,5 MSEK
 • Endast personlig borgen som säkerhet
 • Betalningsanmärkning är OK

Nackdelar

 • UC på både företag och privatperson

Så ansöker du om lån hos Capitalbox

För att ansöka om företagslån genom CapitalBox gör du så här.

 1. Se till så att du uppfyller kraven för att ansöka och klicka på ”Ansök nu”
 2. Ange hur mycket du vill låna (20 000 – 3 500 000 kr)
 3. Ange företagets e-post, mobilnummer och organisationsnummer.
 4. Fyll i uppgifter om syftet med lånet, företagets ekonomi, vilken bransch bolaget verkar inom samt hur länge du har drivit företaget.
 5. Skicka in din låneansökan med BankID.

När låneansökan är inskickad kommer du bli kontaktad av CapitalBox där de går igenom vilket lån de kan erbjuda och till vilka villkor. Du får själv välja om du vill gå vidare med företagslånet eller inte då ansökan inte är bindande. Ditt låneerbjudande är giltigt i 30 dagar, efter den tiden behöver du ansöka igen om du inte har tackat ja och vill gå vidare.

Capitalbox - Omdöme

En av de stora fördelarna med CapitalBox är att det går snabbt och enkelt att ansöka om lån, ansökan går på några minuter och om allt går som det ska kan du ha pengarna på kontot inom två bankdagar.

Du kan även lösa hela lånet i förtid om företagets ekonomi ser bättre ut utan någon extra kostnad. Din låneansökan inte bindande, får du inte en ränta du tycker är bra behöver du inte gå vidare med din ansökan.

En annan fördel är att du inte behöver lämna någon pant eller egendom som säkerhet för lånet, utan endast personlig borgen. Capitalbox strävar efter att alla låneansökningar ska behandlas inom en arbetsdag och att utbetalning ska ske inom 24 timmar efter att lånet har godkänts. I normala fall har du pengarna på ditt konto inom två arbetsdagar efter att du har godkänt och undertecknat låneavtalet med BankID.

Sammanfattningsvis är CapitalBox ett bra alternativ för små och medelstora företag som behöver tillgång till företagsfinansiering. De erbjuder flexibla lån och kreditlösningar med enkel ansökningsprocess och snabb utbetalning.

Fakta om Capitalbox Företagslån

Lånesumma:20 000 kr - 3.5 MSEK
Effektiv ränta:Individuell
Löptid:1 mån - 4 år
Bolagsform:Aktiebolag, Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag
Kreditupplysning privatperson:UC
Kreditupplysning bolag:UC
Personlig borgen:Ja
Säkerhet i företaget:Personlig borgen
Utan UC:Nej
Betalningsanmärkning OK:Ja
Skuld hos Kronofogden:Nej
Låneförmedlare:Nej
Utbetalningstid:Inom 2 dagar
Aviavgift:
BankID:Ja
Lägga till medsökande:Nej
Vårt betyg:★★★★☆

Företagsinformation

Namn:Capitalbox AB
Webbplats:https://www.capitalbox.se/
Org-nr:556695-9655
Adress:Linnégatan 22, 114 47 Stockholm
Telefon:020 018 00 20
E-post:support@capitalbox.se

Öppettider kundtjänst

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt