Låni » Lån » Klara Lån

Klara Lån

Ingen UC vid lån under 30 000 kr!
Klara Lån
★★★★★

Lånebelopp

5 000 - 150 000 kr

Effektiv ränta

8,57 - 236 %

Låneperiod

1 - 8 år

Bet.anmärkning OK

Utan UC

10 anslutna banker

Populärt val

Det här är en högkostnadskredit

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetala blir 38 808 kronor.

Läs mer

Om Klara Lån

Jämför både snabblån och privatlån och få svar från många långivare. Går att söka med betalningsanmärkning!

Läs omdöme & recension av Klara Lån

Fördelar

 • Ansök med betalningsanmärkning
 • Ingen UC vid låneansökan under 30 000 kr
 • Sök både privatlån och smslån

Nackdelar

 • Ganska få anslutna banker
 • Hög ränta vid snabblån

  Snabbfakta

 • Upplysning: Creditsafe, Bisnode
 • Ålder: 18
 • Låneförmedlare: Ja
 • Antal banker: 10
 • Lånetyp: Snabblån, Låneförmedlare
 • Utbetalning: 1 - 3 dagar
 • Helglån: Nej

Information om Klara Lån

Med Klara Lån går det att söka både snabblån och privatlån med en och samma låneförmedlare. Söker du lån på max 30 000 kr så tas ingen UC-förfrågan, vill du låna mer än så (då blir lånet ett privatlån) så tas en UC. Vid ansökningar på mindre belopp används Creditsafe eller Bisnode istället för kreditkollen.

För att ansöka krävs det en årsinkomst på minst 100 000 kr (motsvarar ca 8 300 kr/månaden brutto), att du är 18 år gammal och bosatt i Sverige. Det går att få låna med betalningsanmärkning, men inte om man har skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Fördelar

 • Ansök med betalningsanmärkning
 • Ingen UC vid låneansökan under 30 000 kr
 • Sök både privatlån och smslån

Nackdelar

 • Ganska få anslutna banker
 • Hög ränta vid snabblån

Så ansöker du om lån hos Klara Lån

Så här ansöker du om lån hos Klara Lån:

 1. Fyll i dina uppgifter: Först behöver Klara Lån veta vem du är och lite om din ekonomiska situation. Fyll i hur mycket du vill låna, din önskade återbetalningstid, e-post, personnummer och mobilnummer. Du får därefter fylla i uppgifter om dina inkomster och privatekonomi.
 2. Kontakt med långivare: När du har fyllt i dina uppgifter kommer Klara Lån att skicka vidare din låneansökan till flera långivare. De kommer sen att återkomma med sitt bästa låneerbjudande.
 3. Välj det lån som passar dig: Efter att långivarna har svarat kommer du att få en lista över de lån som du kan välja mellan från långivarna som har godkänt din ansökan. Du kan sedan välja det lån som passar dig bäst direkt från denna lista.

Du förbinder dig inget och tjänsten är helt kostnadsfri. Det är först när du har accepterat ett låneavtal som du har förbundit dig att låna pengar.

Klara Lån - Omdöme

Klara Lån har en hel del fördelar för dig som vill ha ett snabbt och enkelt lån. En av de främsta fördelarna är att de inte kräver en kreditupplysning via UC för mindre belopp. Detta är bra då för många UC-förfrågningar kan påverka din kreditvärdighet negativt.

En annan fördel med Klara Lån är deras snabba och enkla ansökningsprocess. Du kan få svar på din ansökan från första långivaren inom bara 20 sekunder, vilket innebär att du snabbt kan få tillgång till pengar när du behöver dem. Då många långivare erbjuder s.k. smslån går det även att få lån med utbetalning direkt. Då Klara Lån kontaktar flera olika långivare åt dig blir det enklare att jämföra olika lånealternativ och hitta det bästa lånet med lägst ränta.

Det finns även några nackdelar med Klara Lån. En av dessa är att räntan på lånen kan vara hög, särskilt om du har en lägre kreditvärdighet eller väljer ett snabblån/smslån. Det är därför viktigt att noggrant jämföra de lånealternativ som du blir presenterad och även se till att du kan betala tillbaka lånet i tid.

En annan nackdel är att Klara Lån har ett begränsat antal banker och långivare som de samarbetar med, din ansökan skickas vidare till ett 10-tal olika banker och kreditgivare.

Banker och långivare anslutna till Klara Lån

Cashbuddy, Lumify, Saldo, Risicum, Goodcash, Gfmoney, Ferratum, Viaconto, Loanstep, Klicklån

Fakta om Klara Lån

Lånesumma:5 000 kr - 150 000 kr
Effektiv ränta:8,57 - 236 %
Löptid:1 år - 8 år
Inkomstkrav:Nej
Kreditupplysning:Creditsafe, Bisnode
Utan UC:Ja
Ålder:18 år
Betalningsanmärkning OK:Ja
Skuld hos Kronofogden:Nej
Låneförmedlare:Ja
Antal banker:10 st
Lånetyp:Snabblån, Låneförmedlare
Utbetalningstid:1 - 3 dagar
Lån på helger/kvällar:Nej
Direktutbetalning:Nej
Aviavgift:
Säkerhet:Utan säkerhet
BankID:Ja
Lägga till medsökande:Nej
Samla lån:Nej
Vårt betyg:★★★★★

Företagsinformation

Namn:Klara Lån Sverige AB
Webbplats:https://klaralan.se/
Org-nr:559011-1190
Adress:BOX 5370, 102 49 Stockholm
Telefon:
E-post:kundservice@klaralan.se

Öppettider kundtjänst

Måndag:Stängt
Tisdag:Stängt
Onsdag:Stängt
Torsdag:Stängt
Fredag:Stängt
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt