Låni » Lån » Brixo Lån

Brixo Lån

Brixo Lån
★★★★☆

Lånebelopp

3 000 - 50 000 kr

Effektiv ränta

33,1 %

Låneperiod

8 - 65 månader

Bet.anmärkning OK

Direkt utbetalning

Utan UC

Utbetalning kväll/helg

Krediten har inga avgifter. Nominell bunden årsränta är 28,95 % och den effektiva räntan är 33,1 %. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 970 kr per månad under 12 månader har en total kostnad om 1 640 kr.

Läs mer

Om Brixo Lån

Kontokredit utan UC med utbetalning samma dag. Upp till 50 000 kr i kredit med Bisnode.

Läs omdöme & recension av Brixo Lån

Fördelar

 • Utbetalning samma dag
 • Ingen UC tas
 • Ingen högkostnadskredit
 • Inga avgifter utöver ränta

Nackdelar

 • Ganska hög ränta

  Snabbfakta

 • Upplysning: Bisnode
 • Ålder: 18
 • Låneförmedlare: Nej
 • Lånetyp: Kontokredit
 • Utbetalning: Direkt
 • Helglån: Ja

Information om Brixo Lån

Med Brixo går det att ansöka om kontokredit på från 3 000 kr upp till maximalt 50 000 kr. Till skillnad från t.ex. snabblån innebär en kontokredit att du har tillgång till ett kreditutrymme men bara betalar när du faktiskt tar ut och använder krediten. Du behöver då inte ta ut mer än vad du faktiskt behöver och har tillgång till krediten som en buffert, ungefär som ett kreditkort.

Brixo använder sig inte av UC

När Brixo gör sin kreditkoll så använder de inte UC för att göra den utan Bisnode. Det innebär att du kan få kontokrediten godkänd även om du brukar ha svårt att få kredit hos långivare som använder sig av UC. Det innebär också att kreditupplysningen som Brixo tar inte syns i UC:s register.

Samma ränta för alla med Brixo

Alla som lånar hos Brixo får samma ränta, det gör att man direkt vet vilken ränta som gäller och det är ingen individuell räntesättning som många andra lånebolag använder sig av. Räntan är på 28,95 % (effektiv ränta 31,8 %). Det är en förhållandevis hög ränta, men det är ändå lägre än vid t.ex. smslån och dessutom vet du direkt vilken ränta du får, vilket inte är fallet vid individuell räntesättning.

Betala av på din kredit

När du avbetalar din kredit behöver du betala minst 5 % av skulden och som lägst 500 kr. Den lägsta månadskostnaden är därmed på 500 kr. Du kan alltid lösa hela krediten direkt utan någon extra avgift. På Mina Sidor håller du koll på din utnyttjade kredit.

Om du vill lösa hela din återstående kredit så får du ta kontakt med Brixos kundtjänst för att få det exakta beloppet du behöver betala in.

Fördelar

 • Utbetalning samma dag
 • Ingen UC tas
 • Ingen högkostnadskredit
 • Inga avgifter utöver ränta

Nackdelar

 • Ganska hög ränta

Så ansöker du om lån hos Brixo Lån

Så här ansöker du om kontokredit hos Brixo:

 1. Välj hur mycket du vill låna (kreditutrymme) och hur mycket du vill ta ut direkt (du kan välja 0 kr om du bara vill ha tillgång till kreditutrymmet inför framtiden)
 2. Fyll i ditt personnummer, mobilnummer och epost.
 3. Fyll i ditt kontonummer till banken, dit du vill att pengarna ska överföras vid kredituttag
 4. Fyll i din månadsinkomst och sysselsättning. En månadsinkomst på minst ca 12 500 kr före skatt krävs för kunna få krediten beviljad
 5. Signera med BankID för att skicka in din kreditansökan

En kreditupplysning hos Bisnode kommer nu att tas. Denna registreras inte i UC:s register så Brixo är en typ av kredit / lån utan UC. Det är fullt möjligt att få kontokrediten godkänd även med betalningsanmärkning, förutsatt att din ekonomi är tillräckligt god i övrigt.

Brixo Lån - Omdöme

Brixo är ett bra alternativ för dig som vill ha en kontokredit med inte allt för höga kostnader. Till skillnad från många andra kontokrediter har Brixo inga ”dolda” avgifter som uppläggsningsavgifter eller uttagsavgift utan du betalar bara en fast ränta som är samma för alla. Det är därmed väldigt tydligt med vad krediten kostar och du betalar bara för kredit som du faktiskt utnyttjar – att enbart ha krediten är avgiftsfritt.

Ytterligare en stor fördel med Brixo är att de inte använder sig av UC utan istället Bisnode, det är därmed lägre krav och enklare att få, krediten jämfört med t.ex. ett privatlån. Det går att få krediten även med betalningsanmärkningar förutsatt att man har en tillräckligt god privatekonomi i övrigt och en månadsinkomst på minst 12 500 kr.

Nackdelen är ändå den höga räntan – en effektiv ränta på över 30 % är högt även om krediten i sig inte klassas som en högkostnadskredit. Se därför till att inte låna mer än du behöver och försök att lösa krediten så fort som möjligt om och när du utnyttjar den.

Fakta om Brixo Lån

Lånesumma:3 000 kr - 50 000 kr
Effektiv ränta:33,1 %
Löptid:8 månader - 65 månader
Inkomstkrav:Nej
Kreditupplysning:Bisnode
Utan UC:Ja
Ålder:18 år
Betalningsanmärkning OK:Ja
Skuld hos Kronofogden:Nej
Låneförmedlare:Nej
Lånetyp:Kontokredit
Utbetalningstid:Direkt
Lån på helger/kvällar:Ja
Direktutbetalning:Ja
Anslutna banker:
Aviavgift:0 kr
Säkerhet:Utan säkerhet
BankID:Ja
Lägga till medsökande:Nej
Samla lån:Nej
Vårt betyg:★★★★☆

Företagsinformation

Namn:Brixo AB
Webbplats:https://brixo.se/
Org-nr:556978–9273
Adress:Brunnsgatan 21B. 111 38 Stockholm
Telefon:08 – 500 850 47
E-post:info@brixo.se

Öppettider kundtjänst

Måndag:09:00 - 17:00
Tisdag:09:00 - 17:00
Onsdag:09:00 - 17:00
Torsdag:09:00 - 17:00
Fredag:09:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt